• Deň ZEME

            22. 4. 2024

             Aj keď Deň ZEME pripadá v kalendári na 22. apríl, na našej škole sme ho slávili, vzhľadom na chladné počasie, v piatok 19.4.2024. Skladal sa z teoretickej časti i z veľkého upratovania. V teoretickej časti žiaci robili projekty a zaoberali sa úsporou elektrickej energie, čo je i hlavnou témou Zelenej školy na najbližšie roky. Opakovali základné pravidlá úspory energie:

            • Zhasínaj svetlo 
            • Vetraj efektívne 
            • Odostieraj žalúzie
            • Vypínaj elektrospotrebiče
            • Trieď odpad

            Neskôr sa žiaci rozišli čistiť okolie školy, adoptovanú časť Lesoparku, Rosinskú cestu až k vodnému dielu a všetky ulice, ktoré patria v zmysle VZN do nášho školského obvodu.

            Dúfame, že i takéto aktivity pomôžu ochrániť našu planétu Zem.

          • Okresné kolo BIO

            22. 4. 2024

            Dňa 11.4.2024 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády, na ktorom nás reprezentovali žiaci:Tamara Melišíková /6.C, Marco Bros /7.C, Viliam Makovický /6.A a Natália Vangelová /9.C.

            Najväčšie úspechy dosiahli žiačky Tamara Melišíková, ktorá pod vedením p. uč. Podstavkovej získala titul úspešný riešiteľ v odbornosti zoológia a Natália Vangelová, ktorá pod vedením p. uč. Michalcovej získala titul úspešný riešiteľ v odbornosti botanika.

            Našim olympionikom gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Vesmír očami detí 2024

            22. 4. 2024

            16. apríla 2024 sa konalo vyhodnotenie a ocenenie regionálneho kola výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Práca našej žiačky Nely Podhorovej /8.A sa umiestnila na prvých miestach a tak získala postup do celoslovenského kola.

            Nelke tlieskame k úspechu a držíme palce vo vyššom kole súťaže.

          • Výsledky školského turnaja v minihádzanej

            19. 4. 2024

            18. apríla 2024 sa na ZŠ  Nám. mladosti uskutočnil školský táurnaj v minihádzanej mladších žiakov. Družstvá našich žiakov sa umiestnili následovne:

            - druháci - 4. miesto

            - štvrtáci - 5. miesto

            Všetkým žiakom a žiačkám ďakujeme za reprezentáciu a tlieskame k umiestneniu.

            Naši súťažiaci:

            5.B. Lukáš Ďurčan, Martin Páll, Sebastián Jurík, Michal Kandrík, Damián Ševčík, Lukáš Trizuliak
            4.B. Sára Medvecová
            4.D. Martin Blažek, Adam Kais, Šimon Mintúch, Adam Melišík

          • Výsledky hádzanej

            19. 4. 2024

            V tomto školskom roku sa naša škola, vďaka p, učiteľoví Igorovi Sidorovi, začala zapájať aj do súťaži v hádzanej. A získali sme aj prvé úspech. Tu sú výsledky:

            Školská liga v hádzanej:

            1. miesto - tretiaci

            2. miesto - piataci

            Všetkým žiakom ďakujeme za preprezentáciu a blahpoželáme k dosiahnutému úspechu.

            Naši reprezentanti:

            3.B. Patrik Kostár
            3.C. Sofia Hmírová
            3.D. Jakub Boga, Richard Novak, Peter Ševčík
            2.A. Lukáš Kajánek, Jakub Hudec
            2.C. Andrea Valaštiaková
            2.D. Timotej Gally, Rasťo Súkeník, Gregor Comorek

             

          • Okresné kolo Školského pohára SFZ dievčat

            17. 4. 2024

            16. apríla sa konalo okresné kolo Školského pohára SFZ v Belej. Odtiaľ družstvo našich dievčat prinieslo zaslúženú výhru. V zostave bez jedinej futbalistky postupne remizovali s Terchovou 1:1, vyhrali s Lietavou 4:1,s Belou 5:1 a nakoniec s Rosinou 1:0 a postúpili do oblastného kola.

            Naše hviezdy: Lucia Budayová, Michaela Novák, Klaudia Kadáková - dievčatá zo 6.B, Ivana Adamcová /6.C., Dominika Dubajová /6.D, Martina a Michaela Lešťanové, Michaela Mazáková - všetky z 5.D a Laura Jankechová, Nina Hlušková obe z 5.A.

            Dievčatám tlieskame k úspechu!

          • Na výstave o živote A. Frankovej

            17. 4. 2024

            „Nechajte ma byť takou, aká som...“

            Žiaci 9.ročníka sa 12.4. a 15.4. 2024 zúčastnili na pôde Gymnázia, Varšavská 1 v Žiline výstavy, ktorá pojednáva o životnom príbehu Anny Frankovej. Je to pútavý a bolestný príbeh mladého dievčaťa, ktoré nám pomocou svojho denníka priblížilo obraz nielen  jej prežívania, ale prežívania každého človeka trpiaceho v hrôzach svetovej vojny. Výstava tvorená veľkorozmernými panelmi je vsadená do kontextu historických udalostí v Nemecku, Holandsku i v celej Európe. Cez jej myšlienky, ktoré nám zanechala vo svojom denníku, núti ľudí najmä dnes zamyslieť nad svetom okolo nás. Predovšetkým v dnešnom kontexte otázok ohľadom vojny a mieru. Prednáška prezentovaná lektormi bola ukončená zamyslením sa nad otázkami predsudkov.

            Veríme, že si každý žiak odniesol so sebou aspoň kúsok z Anninho odkazu, najmä nádej a vieru v dobro.

          • Exkurzia do Národnej rady SR

            12. 4. 2024

            Dňa 10.4. sa triedy 8.B a 8.D zúčastnili v rámci predmetu občianska náuka exkurzie do Národnej rady SR. 

            Pred samotnou návštevou parlamentu sme si prezreli vládne inštitúcie a pamätihodnosti v centre mesta.

            Hneď ako sme vystúpili pred Úradom vlády z autobusu, prešiel popri nás vládny špeciál s policajnou eskortou vchádzajúci priamo za brány úradu.

            Pokračovali sme smerom do prezidentskej záhrady so stromkami, ktoré zasadili prezidenti rôznych krajín sveta, k Prezidentskému palácu. Pred Prezidentským palácom nás  vodou z fontány tvaru zemegule opršal silný vietor. V historickom centre (Michalská brána, Hlavné námestie, Stará radnica...) žiaci počuli stručný výklad pani učiteľky Zachvejovej, plnili úlohy a odfotografovali sa so sochami Napoleóna, vojaka a našli sochu Čumila. Počas vyhliadky z Bratislavského hradu nás takmer odfúklo, ale videli sme aj rakúske veterné mlyny. 

            V NR SR sa nám podarilo zrealizovať krátky rozhovor s poslancom a trojnásobným futbalovým majstrom Dušanom Tittelom, uvítali sme zahraničnú delegáciu z Azerbajdžanu, ktorá prišla do NR SR na rokovanie. V závere sa žiaci stihli odfotiť s prvým podpredsedom parlamentu Andrejom Dankom. 

            Napriek ostrému počasiu zážitky stáli za to. 

          • Štúrov Zvolen - školské kolo

            12. 4. 2024

            11. apríla 2024 sa uskutočnilo školské kolo rétorickej súťaže Štúrov Zvolen. Žiaci súťažili v 2 kategóriách.

            Štúrov Zvolen je považovaný za najnáročnejšiu slovenčinársku súťaž. V nej súťažiaci musia presvedčiť porotcov nielen o výbornom jazykovom štýle, ale aj o svojej kreativite a rečníckej charizme.

             

            I.kategória / 4. – 6. ročník/

            1. miesto Lucia Langerová , 5.D

            2. miesto Matej Cenek, 6.A

            3. miesto Martin Šimaliak, 6.C

            Čestné uznanie: Matúš Šimaliak 4.C

             

            II.kategória / 7. – 9. ročník/

            1. miesto Kristína Matušková , 9.D

            2. miesto Maroš Krajčovič, 9.E

            3. miesto Sára Vrbková, 9.D

            Čestné uznanie: Andrej Csókas, 7.D

            Všetkým srdečne blahoželáme. Víťazi nás budú reprezentovať v regionálnom kole 25.4. 2024.

          • Spolupráca s volejbalovým klubom AC UNIZA

            3. 4. 2024

            V piatok 22. 3. 2024 zorganizoval volejbalový klub VO AC UNIZA na našej škole počas hodín telesnej výchovy športový deň, kde sa deti predovšetkým z prvého stupňa zapojili do krátkych súťaží a herných aktivít. Pod vedením skúsených trénerov a detí z klubu si mohli vyskúšať rôzne tréningové aktivity, do ktorých sa zapájajú deti aj v rámci tréningov klubu, či už ako členovia prípravky prípadne žiackych kategórií. Nadšenie detí bolo cítiť pri ich aktívnom zapájaní sa do jednotlivých súťaží.

            Klub VO AC UNIZA by v budúcom školskom roku rád organizoval na našej škole krúžok "Športová pohybová príprava so zameraním na volejbal" pre deti 2. - 4. ročníka, a preto možnosť zájsť priamo medzi deti bola pre nich veľmi dobrou príležitosťou, predstaviť im svoju činnosť. Nábor detí do volejbalového klubu robia počas celého roka, preto ak by ste mali záujem, viete svoje dieťa prihlásiť kedykoľvek. Bližšie informácie a kontakty nájdete na stránke klubu https://voacuniza.sk/mladez/

            Počas leta organizuje klub BVC Žilina, ktorý zastrešuje plážový volejbal, detský letný tábor, kde radi uvítajú akékoľvek deti vo veku 8-15 rokov. Bližšie info o letnom tábore nájdete na http://bvczilina.sk/detsky-tabor/

          • Noc s ANDERSENOM

            27. 3. 2024

            V piatok  22. marca 2024, sa na Slovensku konal  19. ročník Noci s Andersenom, ktorá sa organizuje pri príležitosti narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Ide o medzinárodné podujatie na podporu čítania.  Aj naša škola sa zapojila do tejto akcie. V noci z 22. na 23. marca sa žiaci 2.B, 2.D, 3.C a 6. D mohli ponoriť do rozprávkového sveta. Formou únikovej hry hľadali literárne šifry, dozvedali sa zaujímavosti zo života i tvorby Jozefa Pavloviča, Eduarda Petišku a Márie Ďuríčkovej. Nakoniec pomocou získaných kľúčov odkliali rozprávkový hrad, v ktorom sa skrývala veľká vzácnosť – herec, ktorý ich pútavým vystúpením vtiahol do Andersenovej rozprávky Snehová kráľovná.
            Po náročnej hre deti čakala filmová odmena v podobe rozprávky Malý princ. Už počas premietania sa mnohí ponorili do sladkých (snáď) rozprávkových snov, z ktorých ich prebudil až ranný slnečný svit.

            Veríme, že zážitky im pomôžu nadobudnúť pozitívny vzťah k čítaniu, ku knižkám a kultúrnemu a zmysluplnému tráveniu voľného času.

            Odkazy na fotoalbumy:

          • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok

            22. 3. 2024

            21. marca 2024 sa konlo okresné kolo vo vybíjanej žiačok. Dievčatá si zaslúžia veľkú pochvalu, nakoľko až do semifinále vyhrali každý zápas. V semifinále dostali ťažkého súpera - družstvo GVARZA (víťaza súťaže), s ktorými zažili jedinú prehru. 3. miesto vybojovali so ZŠ Teplička. Celkovo súťažilo 19 družstiev.

            Dievčatá blahoželáme!

            Družstvo dhráčok: Budayová L. /6.B, Šmáriková S /7.A, Šoltýsová T. /7.B, Fondati Ch. , Kasanická N., Juchová D., Solárová S. , Syneková A. , Valová T. - všetky hráčky zo 7.C, Mešková V., Holešová S. z 8.A a z 8.C Buchová A.

          • Krajské kolo v stolnom tenise

            18. 3. 2024

            14. marca 2024 sa konalo v Čadci krajské kolo v stolnom tenise. Dievčatá po 1 víťazstve a dvoch prehrách v skupine nepostúpili do štvrťfinále. Chalapci postúpili zo skupiny, vyhrali aj vo štvrťfinále. V boji o medaily už potom prehrali aj v semifinále aj v boji o 3.miesto. Takže 4.miesto o jedno umiestnenie lepšie ako minulý rok. Všetkým reprezentantom ďakujeme za reprezentáciu!     

            Zloženie družstiev:

            chlapci: Matúš Lopušan /6.B, Martin Kačírek, Matúš Miko, Denis Mandáček všetci z 9.E
            dievčatá: Noemi Ondrušová /7.C, Gréta Bátorová /9.C, Alena Uherčíková 9.E.

          • Okresné kolo vo florbale žiakov

            15. 3. 2024

            14. marca 2024 sa na ZŠ Limbovej konalo okresné kolo vo florbale žiakov. Chlapcom sa podarilo spomedzi 15 škôl vybojovať si 3.miesto. Gratulujeme im a udeľujeme veľkú pochvalu.

            Družstvo: Chládecký M / 8.D, Vorčák S. /9.D, Zima P. 9.C, Školník M. /9.C, Tatranský T. /9.C, Pevný O. / 8.C, Uherčík M. /9.C, Kompas J. /7.C, Hýravý S. /7.C, Kasanický M. /8.C.

          • Okresné kolo vo florbale žiačok

            12. 3. 2024

            Dnes, t.j. 12. 3. 2024 sa konalo okresné kolo vo florbale žiačok na ZŠ Limbová, na ktorom naše žiačky vybojovali krásne 2. miesto.

            Naše reprezentantky: Ch. Fondati /7.C, N.Ondrušová /7.C, Kraľovanská L /9.D, Krištofová K. /8.C, Lešťanová Michaela /5.D.,Lešťanová Martina /5.D., Uherčíková A./9.E, Valová T. /7.C, Vrbková S. /9.D, Zanechalová K. /7.C.

            Dievčatá blahoželáme!

          • Predškoláci v škole

            12. 3. 2024

            V dňoch  28.2., 1.3., 4.3., 6.3., a 11.3.2024 navštívili mašu školu predškolaci z materských škôl zo sídliska Vlčince III, ale aj z MŠ na Čajakovej ulici. 

            Pre budúcich predškolákov sme pripravili zábavné športové hry a súťaže zamerané na obratnosť, koordináciu, postreh, kondíciu, cvičenie na gymnastickom náradí. Na záver vyhodnotenia dostali deti diplom a sladkú odmenu. Veríme, že sa budúcim školákom u nás páčilo.

            Viac fotografií v galérii Predškoláci v škole.

          • Gratulácia

            6. 3. 2024

            Srdečne blahoželáme našej kolegyni, pani učiteľke Elenke Cisarikovej, ktorá sa 2. marca zúčastnila na Majstrovstvách Slovenska v karate žien a mužov 2024 vo Zvolene a stala  dvojnásobnou majsterkou Slovenska karate v kata a v kumite žien. Elenka tlieskame Ti!

          • Výsledky okresného kola GO

            11. 4. 2024

            Zaznamenali sme nový úspech našej školy a to v okresnom kole geofrafickej olympiády. Naši žiaci sa umiestnili následovne:

            Lea Hanuliaková: 1. miesto, kategória E
            Filip Vnuk: úspešný riešiteľ, kategória E
            Šimon Bukovinský: úspešný riešiteľ, kategória E
            Marco Bros: úspešný riešiteľ, kategória F
            Damián Ševčík: úspešný riešiteľ, kategória G
            Richard Šoltész: úspešný riešiteľ, kategória G